Resurs Bank
menu

Hvert andet privatlån bruges til at investere i fremtiden

Resurs Bank har i dag offentliggjort Resurs Consumer Report 2021, som handler om forbrugernes syn på privatlån og forbrugerkreditter. Rapporten bygger på en forbrugerundersøgelse af Kantar Sifo, som blandt andet viser, at 48 procent af danskernes privatlån bruges til en livsinvestering.

Ifølge undersøgelsen har 3 ud af 10 danskere taget et privatlån de seneste to år. Hvert andet af disse lån er blevet anvendt til en livsinvestering så som at finansiere en uddannelse, tage kørekort, købe en bolig eller renovere og investere i hjemmet. 30 procent af lånene blev brugt til at købe et produkt i en butik eller på nettet. Undersøgelsen viser også, at de danske forbrugere i højere grad bruger privatlån til en livsinvestering end forbrugerne i Sverige (39 procent), Norge (40 procent) og Finland (38 procent). 

– Privatpersoners mulighed for at tage et lån eller en kredit er grundlæggende for et velfungerende samfund og en bæredygtig privatøkonomi. Det er interessant, at hvert andet privatlån i Danmark bruges til en fremtidsinvestering som at renovere i hjemmet eller tage den uddannelse, man har drømt om. Forhåbentlig kan det bidrage til at nuancere billedet af privatlån, siger Nils Carlsson, CEO Resurs Bank.  


9 ud af 10 forbrugere ser tydlige fordele med delbetaling
Resurs Consumer Report beskriver også, hvordan forbrugerne oplever kreditter i form af køb via faktura og delbetaling. 9 ud af 10 forbrugere ser fordele ved at kunne delbetale. 33 procent angiver i undersøgelsen, at det har givet dem mulighed for at købe et produkt med bedre kvalitet, 23 procent at de har kunnet håndtere en uventet udgift, og 20 procent angiver, at de har kunnet investere i noget langsigtet. 

– Delbetaling er en vigtig mulighed, som giver en række fordele for forbrugerne men også for hele samfundet. Det kan bidrage til mere bæredygtigt forbrug, når forbrugerne kan købe bedre kvalitet og tænke mere langsigtet, siger Nils Carlsson, CEO Resurs Bank.  

Resurs Consumer Report 2021 – 10 indsigter om privatlån og forbrugerkreditter kan downloades på Resurs Banks hjemmeside.

Fakta: Resurs Banks nordiske forbrugerundersøgelse
Resurs Consumer Report bygger på en forbrugerundersøgelse gennemført i samarbejde med Kantar Sifo, hvor 1.000 spørgeskemainterviews er gennemført i henholdsvis Danmark, Sverige, Norge og Finland. Undersøgelsen har resulteret i viden om de nordiske forbrugeres syn på privatlån og forbrugerkreditter, som skal bidrage til branchens samlede viden og mulighed for at tilpasse produkter og serviceydelser. 

Mere information:
Hanne Skak Jensen, Corporate Communications Specialist hos Resurs Bank, press@resurs.dk

 

OM RESURS BANK
Resurs er en nordisk nichebank med førende betalings- og finansieringsløsninger til handel og deres kunder. Vi hjælper virksomheder og privatpersoner til at låne, spare og betale. Med over 40 års erfaring inden for handel, gør vi det hurtigt, nemt og sikkert at handle, både online og i butikken. Vi sætter kundeoplevelsen i fokus og arbejder på at få det sjove til at ske, og det svære til at føles lettere.

No translation for related-documents

29 december 2021