Vores historie

Resurs Bank er en af Nordens hurtigst voksende nichebanker og beskæftiger i dag omkring 530 medarbejdere i Norden. Hovedkontoret ligger i Sverige og har desuden filialer både i Danmark, Norge og Finland. Kerneforretningen er rettet mod samarbejdspartnere i detailhandelen og et voksende antal privatkunder, som tilbydes tilpassede finansieringsløsninger inden for lån, kredit og forsikringsprodukter.

Resurs Bank startede i 1977 i Domsten uden for Helsingborg med finansieringsservice til Radio/TV branchen. Sidenhen udviklede det sig til hele detailhandelen, hvor banken i dag er markedsledende på det svenske marked. I Norden er der over 350 tilknyttede kæder og tilsammen omkring 25.000 butikker, som samarbejder med Resurs Bank.

Resurs Bank købte den 1. april 2014 det danske finansieringsselskab Dan-Aktiv A/S. Dan-Aktiv blev etableret i 1987 og har lige siden formidlet lån og kredit til danskerne primært i samarbejde med detailhandelen. Desuden har Dan-Aktiv udviklet den klassiske kundefinansiering igennem butikker til også at omfatte finansiering af sundhedsydelser og energiforbedringer. Med opkøbet af Dan-Aktiv udvidede Resurs Bank sin tilstedeværelse kraftigt i Danmark og øgede sin markedsandele.

Resurs Bank er en del af Resurs koncernen, hvori også Solid Forsikringer indgår. Resurs koncenen ejes af Nordic Capital Fund VII og Waldir AB.