Hvor meget kan jeg låne til en bil?
Er du på udkig efter en ny bil? Og har du en sikker familiebil i tankerne – eller er du mere til en hurtig sportsvogn? Uanset hvad, så er spørgsmålet selvfølgelig, hvilken bil du har råd til. Du har sikkert tænkt en del over, hvordan det skal fungere med finansieringen af dit bilkøb. En løsning er at tage et lån for at købe en bil. Hér får du råd og tips til, hvordan du kan gribe det an, når du skal købe bil. Hvor meget koster det egentlig at eje en bil, og hvor stort et lån skal du tage?
Hvad koster det at have en bil?
For at kunne beregne dit lån skal du først overveje, hvilke udgifter, du skal regne med som bilejer. Alt fra benzin og forsikring til service og skat indgår i enhver bilejers budget. Alene et syn kan koste mellem 400 og 900 kr. Nye personbiler gennemgår først et syn, når køretøjet har været i brug i tre år.
Syn nr. to gennemføres to år efter det første, og derefter skal bilen til syn hvert år. Det er også vigtigt, at du er klar over, hvilke driftsudgifter, der kan tilkomme ved dit valg af bil. Disse kan nemlig variere afhængigt af, hvilket mærke og model du vælger.
Spar på dine biludgifter
Der er flere måder at reducere dine udgifter på, uanset hvilken bil du vælger. Benzin er en selvfølgelig en udgift for alle bilejere, men kører du som gennemsnittet, spiller benzinprisen ikke så stor en rolle. Der er selvfølgelig stor forskel på halve eller hele liter pr. km, men at sammenligne mindre forskelle har ikke så stor betydning for den samlede udgift.
Udover bilskat og forsikring har du også en serviceudgift, som kan variere. Når du køber bilen, er det ofte muligt at lave en serviceaftale, hvilket betyder, at du abonnerer på service mod et månedligt gebyr. Her betaler du sædvanligvis også et lavere beløb for bilservicen.
I Danmark har vi en høj grad af tryghed, når det drejer sig om garantier. Blandt andet er der en motorskadeforsikring, som gælder i otte år og op til et vist antal kilometer. Overvejer du at tegne en sådan forsikring, så tag et kig på vilkårene først. HUSK at læse det med småt. Mange forsikringer markedsføres med, at de har lang garantitid, selvom den i virkeligheden er kortere.