Hvad koster et bryllup?
Vil I låne eller spare op til jeres store dag? Ved bryllupper er der ofte meget, som skal forberedes. Og det er ikke usædvanligt, at planlægningen står på i flere måneder. I nogle tilfælde kan forældrene til brudeparret bidrage rent økonomisk, men andre er nødt til/vælger at spare op i længere tid. Og ofte er der også et behov for et lån for at gøre den store dag perfekt.
Hvad koster et bryllup egentlig?
Et bryllup i Danmark koster gennemsnitligt 53.000 kr. Og det er oftest festen og ringene, som lægger beslag på den største del af budgettet. For rigtigt mange er det derfor nødvendigt at spare op eller tage et lån eller delvist finansiere brylluppet ved at tage et lån.
Det kan måske være utrygt at låne penge, hvis man ikke helt er klar over, hvad et lån kommer til at betyde for økonomien i månederne fremover. Begynd derfor at regne på det i god tid. Du kan også sammenligne forskellige lån – og hér skal du så have fokus på beløb, tilbagebetalingstid, rente og øvrige vilkår. Derudover er det selvfølgelig vigtigt, at du har tillid til den bank, som du vælger til sidst.
Ved udgiften til et gennemsnitligt bryllup skal I ca. spare op i halvandet år. Har du/I mulighed for at lægge flere penge til side hver måned, kan det selvfølgelig gå hurtigere. Du/I kan selvfølgelig også vente med at spare op lidt senere i processen. Men start nu med at kigge på et budget.
Hvilket bryllup passer til jer?
Bryllupper er lige så individuelle som os mennesker. I kan vælge stort eller småt, klassisk eller afslappet osv. Faktisk er det kun jeres fantasi, der sætter grænserne. Så hvilket bryllup passer bedst til jer?
Med pomp og pragt
Drømmer du og din kommende ægtefælle om et stort bryllup med mange gæster, fint tøj og en lækker bryllupsmenu?
I kan vælge det store bryllup på forskellige måder. Har du selv lyst til at arrangere og koordinere alle detaljer, er det oplagt, at du tager kommandoen. Vil du derimod gerne kunne læne dig lidt tilbage, er en bryllupsarrangør måske en god idé? Men uanset hvad skal du opveje fordele og ulemper: En bryllupsarrangør kan være dyr, men til gengæld slipper du for stress og jag.
Lille og intimt
Er du til gengæld til noget mindre uden alt for meget pompøs glamour? Så skal du næsten vælge et mere afdæmpet bryllup. Det lille bryllup passer fint på en strand, i en have eller i et festtelt. På den måde undgår I udgifterne til lokale. Invitér derfor familien og de nærmeste venner til et fint, afslappet og intimt bryllup.
En tjekliste til bryllup
Står du selv for planlægningen, er det smart at udarbejde en tjekliste. Sådan kan du skabe overblik over planlægningen. Herunder ser du en liste, som er en fordel at være opmærksom på:
- Gæsteliste
- Indbydelser
- Budget
- Tøj (eksempelvis brudekjole og smoking)
- Blomster
- Ringe
- Lokale/leje
- Mad og bryllupskage
- Bryllupsrejse
- Fotograf
- Overnatning
- Underholdning
God fornøjelse!